Addiko Bank Slovenija

ObčaniPodjetja

Zaščita pred ranljivostjo

V Addiko banki smo iz varnostnih razlogov izklopili podporo za zastarelo in ranljivo SSL3 šifriranje v elektronskih bankah Addiko EBank in Addiko Business EBank, med tem ko novejši in varni šifrirni protokoli ostajajo v uporabi. Gre za zaščito pred ranljivostjo v protokolu SSL 3.0 POODLE, s čimer želimo preprečiti morebitne zlorabe uporabnikov elektronskih bank. Ranljivi so zgolj računalniki z nameščenim operacijskim sistemom Microsoft Windows XP, ki uporabljajo spletni brskalnik Microsoft Internet Explorer različice 6. Za vse ostale uporabnike s programsko opremo Windows XP, ki imajo že nameščen brskalnik Internet Explorer verziji 7 ali 8, ali uporabnike drugih novejših operacijskih sistemov ta ranljivost ne velja.

Kljub temu smo se zaradi varnosti odločili, da onemogočimo tovrstne zlorabe in uporabnike, ki bi morebiti še uporabljali operacijski sistem Microsoft Windows XP v kombinaciji s spletnim brskalnikom Microsoft Internet Explorer različice 6, pozivamo, da v okviru možnosti operacijski sistem zamenjajo z novejšim, saj Microsoft za operacijskega sistema Windows XP od 8.4.2014 naprej ne vzdržuje več in s tem tudi ne odpravlja varnostnih pomanjkljivosti. V kolikor zamenjava operacijskega sistema ni možna, pa priporočamo vsaj namestitev vseh posodobitev in nadgradnjo spletnega brskalnika Microsoft Internet Explorer na različico 8.

Hkrati vse uporabnike obveščamo, da smo na našo spletno banko za fizične osebe namestili napredno digitalno potrdilo, ki uporabnikom ob obisku poleg naslovne vrstice pokaže tudi ime naše banke. Na tak način želimo strankam pomagati pri preverjanju pristnosti obiskanega spletnega mesta in zgraditi dodatno zaupanje v elektronsko bančništvo.

Enostaven podjetniški kredit

Enostaven podjetniški kredit

Do 500.000 EUR v krajšem času in z manj ”papirologije”

Financiranje malih in srednjih podjetij

Težko je razumeti, koliko plačate za vaš transakcijski račun.

Našli bomo paket, ki najbolj odgovarja vašim potrebam.

Addiko poslovni paketi