SISBON je elektronski sistem izmenjave informacij o boniteti strank, ki so ga banke in hranilnice skladno z Zakonom o bančništvu (ZBan-1)  vzpostavile 1. januarja 2008. SISBON je 1. januarja 2016 v upravljanje prevzela Banka Slovenije na podlagi novega Zakona o bančništvu (ZBan-2) in tako postala upravljavec sistema in zbirke podatkov o boniteti strank.

V SISBON se tako zbirajo in obdelujejo podatki o zadolženosti posameznikov pri določenih dajalcih kreditov, ki se vključijo v SISBON, ter o statusu vsakokratnih pogodbenih obveznosti posameznikov iz naslova te zadolženost. Podatki iz SISBON predstavljajo dodatno informacijo v procesu ocenjevanja kreditne sposobnosti in bonitete posameznika, tako v fazi odločanja o odobritvi kredita kot tudi v fazi nadaljnjega spremljanja izpolnjevanja obveznosti iz tega kredita.

Sisbon je vzpostavljen z namenom upravljanja s kreditnim tveganjem bank, hranilnic in drugih dajalcev kreditov, za zagotovitev odgovornega kreditiranja in preprečevanja prezadolževanja posameznikov, za izvajanje nadzora nad upravljanjem kreditnega tveganja v bankah in statističnega poročanja.

Kreditni biro SISBON – spletna stran SISBONa

Je bila ta informacija za vas koristna?

Da
Ne

Ne plačujte več provizije ob vsaki transakciji.

Plačujte enkratno mesečno nadomestilo.

Addiko paketi

Kredit je lahko enostaven.

Dali vam bomo jasna navodila o mesečnih obrokih.

Addiko kredit

Ni lahko izbrati pravega načina varčevanja.

Pomagamo vam izbrati primerno varčevanje za vas.

Addiko varčevanja

Addiko Bank Slovenija

Spletna stran za svoje delovanje in izboljšanje uporabniške izkušnje uporablja spletne piškotke.

S klikom na katerokoli povezavo na tej strani se strinjate z njihovo uporabo.