Izjava o sprejemljivosti Addiko banke

Izjava o varstvu podatkov

V našem interesu je, da zaščitimo vaše osebne podatke v času vašega obiska spletne strani Addiko Bank d.d. (v nadaljevanju Addiko banka). Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS, št. 86/2004 z vsemi spremembami in dopolnitvami, v nadaljevanju ZVOP-1) . V nadaljevanju so pojasnila o vrsti podatkov, ki jih zbiramo o obiskovalcih naše spletne strani in o tem, kako te podatke uporabljamo:

1. Osebni podatki

Osebni podatki se zbirajo in obdelujejo na naši spletni strani le, če ste jih vnesli sami, na primer pri registraciji. Poleg tega beležimo tudi osnovne podatke o dostopih do spletnih vsebin, med

drugim tudi naslov IP obiskovalca ter podatke, ki jih strežniku samodejno pošlje spletni brskalnik.

Najsodobnejši varnostni ukrepi, ki jih uporabljamo, nudijo optimalno zaščito pred nepooblaščenim dostopom do informacij, ki so nam bile posredovane ali smo jih shranili.

2. Uporaba in posredovanje vaših osebnih podatkov

Addiko banka evidentira vaše osebne podatke v svoji zbirki osebnih podatkov in jih, skladno s smernicami skupine in v skladu z veljavno zakonodajo, obdeluje, uporablja za svoje raziskave, statistične obdelave, akcije, pošiljanje reklamnega gradiva in drugih materialov, obveščanje in anketiranje. Uporabnik z uporabo spletnega mesta potrjuje, da je seznanjen s temi pogoji uporabe in da je privolitev v obdelavo njegovih osebnih podatkov za namen, kot je določen tej izjavi, prostovoljna. Uporabnik izrecno soglaša, da se osebni podatki posredujejo vsem družbam in pogodbenim obdelovalcem Addiko Group, tudi izven območja EU, z namenom poenotenja bančnih operacij, nadzora in izvajanja medsebojnega pogodbenega odnosa.

3. Vaša pravica do informacij o vaših osebnih podatkih ter pravica do popravljanja ali brisanja le-teh

Na podlagi ZVOP-1 lahko informacije o vaših podatkih, katere hranimo, zahtevate kadarkoli, prav tako pa ste upravičeni tudi do popravljanja ali brisanja teh podatkov. V tem primeru vas prosimo, da pošljete pisno obvestilo, po pošti, na naslov našega podjetja, kot je navedeno v delu »O nas«.

4. Spletni piškotki

Spletni piškotki se uporabljajo na različnih mestih na našem spletnem mestu. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki prepoznajo uporabnika kadar ponovno obišče določeno spletno stran. Piškotke uporabljamo za prilagajanje naše ponudbe vašim zahtevam ter za analizo načina uporabe ponudb. Vaš brskalnik lahko prilagodite, tako da je potrebno pred uporabo piškotka pridobiti vaše soglasje, ali tako, da je uporaba piškotkov splošno blokirana. Naša ponudba se praviloma lahko uporablja tudi brez piškotkov.

5. Spletna analiza

Da bi pridobili boljšo statistično oceno pretoka strank, uporabljamo Google Analytics.

6. Družbena omrežja in samodejno nalaganje slik

Sodelujemo z različnimi družbenimi omrežji. Pri uporabi te storitve bo vaš brskalnik samodejno povezan z omrežjem in bo posredoval vaš IP naslov ter druge podatke (kot so piškotki), v primeru, da ste že kdaj prej obiskali zadevno računalniško okolje oz. platformo. Takšnemu prenosu podatkov se poskušamo izogibati čim dlje, dokler ni dejanske interakcije z eno od platform. S klikom na ustrezen simbol (npr. logotip Facebook) izjavljate, da ste pripravljeni komunicirati z izbrano platformo (v tem primeru Facebook) in da se strinjate, da se informacije o vas prenesejo na to družbeno omrežje.

Omejitev odgovornosti

Informacije na naših spletnih straneh so informativnega značaja. Mišljene so kot dodatne informacije in oblikovane na podlagi znanja oseb, ki so bile pooblaščene za pripravo. Svetujemo vam, da navedene informacije pred uporabo preverite pri naših svetovalcih.

Informacije so bile pridobljene iz virov, za katere menimo, da so zanesljivi in izčrpni. Podatke smo raziskali zelo previdno ter jih pripravili po našem najboljšem vedenju in prepričanju. Kljub temu posredujemo te informacije brez kakršne koli garancije. Posledično banka, podjetja, ki so povezana z nami, zaposleni, člani uprave ali drugi predstavniki ne sprejemamo nikakršne odgovornosti za vsebino, pravilnost in popolnost informacij, izgubo ali kakršno koli škodo (vključno s posledično ali posredno škodo ali izgubljenim dobičkom), ki bi nastala kot posledica ali v zvezi z dostopom do ali uporabo naše spletne strani ali s sklicevanjem na vsebino posredovanih informacij. Izrecno poudarjamo, da se ta spletna stran uporablja izključno za oglaševanje predstavljenih produktov in se v zvezi z njimi preko spletne strani ne more sklepati nobenih pogodbenih razmerij. Vse terjatve, ki bi se jih v zvezi s tem uveljavljalo proti nam, podjetjem, ki so povezana z nami, našim zaposlenim, članom uprave ali drugim predstavnikom na kateri koli pravni podlagi so v vsakem primeru izključene.

Pridržujemo si pravico do spremembe te izjave brez predhodnega obvestila.

Intelektualna lastnina

Vsi elementi na spletni strani www.addiko.si so avtorsko zaščiteni in so v lasti Addiko banke kar pa ne vpliva na avtorske pravice tretjih oseb. Elementi na spletni strani se lahko prosto uporabljajo samo za pregledovanje. Vsako kopiranje in nadaljnja uporaba informacij, podatkov in slik, objavljenih na tem mestu so dovoljeni izključno s predhodno odobritvijo Addiko banke. Za pridobitev dovoljenja in druge informacije se lahko obrnete na nas preko navedenih kontaktnih podatkov.

V zvezi z vsebino na spletni strani se na uporabnika ne prenese nobena pravica kot posledica prenosa, kopiranja ali razmnoževanja elementov s spletne strani. Addiko banka si pridržuje vse pravice v zvezi z vsebino na svoji spletni strani ter bo v celoti izkoristila vse možnosti za uveljavljanje teh pravic.

Je bila ta informacija za vas koristna?

Da
Ne

Addiko Bank Slovenija

Spletna stran za svoje delovanje in izboljšanje uporabniške izkušnje uporablja spletne piškotke.

S klikom na katerokoli povezavo na tej strani se strinjate z njihovo uporabo.