Osnovni podatki

Element:Podatek:
Polno ime:Addiko Bank d.d.
Sedež:Dunajska cesta 117, SI – 1000 Ljubljana
Vpis v sodni register:pod št. 1/31020/00, SRG 99/01362
Matična številka:1319175
Identifikacijska številka za DDV:SI75482894
Transakcijski račun / IBAN:SI56 3300 0330 0000 034
SWIFT / BIC:HAABSI22
Osnovni kapital:89.958.958,47 EUR
Telefon:+386 1 580 40 00
Telefax:+386 1 580 40 01
Spletni naslov:http://www.addiko.si
Facebook profil:https://www.facebook.com/addikoslovenija
Elektronska pošta:info.si@addiko.com

Lastništvo

Addiko Bank d. d. (v nadaljevanju: Banka) je del mednarodne finančne skupine Addiko Bank AG (v nadaljevanju: Skupina), ki ima sedež na Dunaju, v Avstriji. Znotraj skupine deluje šest hčerinskih bank, ki več kot 1,1 milijonu strank v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji in Črni gori učinkovito zagotavljajo jasne in neposredne kakovostne storitve.
Holdinška družba AI Lake (Luxembourg) S.a r.l. je edini delničar Addiko Bank AG. Družba je v posredni lasti skladov, ki jim svetuje Advent International, globalno navzoč vlagatelj zasebnega kapitala, ter Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD).
Oba lastnika imata dolgo zgodovino vlaganj v finančno industrijo, pa tudi številne izkušnje z vlaganji na območju
Srednje in Vzhodne Evrope. Skupni cilj obeh lastnikov je razvijati temeljno bančno poslovanje s poudarkom na poslovanju s fizičnimi osebami ter malimi in srednje velikimi podjetji, obenem pa zagotavljati tudi celovito podporo tudi velikim podjetjem.

O družbi Advent International

Ustanovljena je bila leta 1984. Je ena največjih in najbolj izkušenih vlagateljev lastniškega kapitala na globalni ravni. Podjetje je od svojega začetka investiralo v več kot 340 odkupov v 41 državah in danes upravlja s sredstvi v vrednosti 39 milijard EUR. S sedeži na štirih kontinentih je Advent vzpostavil globalno integrirano ekipo več kot 180 investicijskih strokovnjakov v Severni Ameriki, Evropi, Latinski Ameriki in Aziji. Podjetje se osredotoča na naložbe v pet ključnih sektorjev: poslovne in finančne storitve, zdravstvo, industrija, trgovina na drobno (potrošništvo in prosti čas) ter tehnologija, mediji in telekomunikacije. Po 30 letih vlaganj v mednarodne naložbe ostaja Advent zavezan k sodelovanju z vodstvenimi ekipami svojih portfeljskih družb z namenom zagotavljanja trajnih prihodkov in rasti dobičkov.

Za več informacij obiščite spletno stran www.adventinternational.com

O EBRD

EBRD, v lasti 67 držav in dveh medvladnih institucij, podpira razvoj tržnega gospodarstva in demokracije. Več informacij lahko najdete na spletni strani (www.ebrd.com), na Facebooku (www.facebook.com/ebrdhq) in Twitterju (www.twitter.com/ebrd).

Je bila ta informacija za vas koristna?

Da
Ne

Addiko Bank Slovenija

Spletna stran za svoje delovanje in izboljšanje uporabniške izkušnje uporablja spletne piškotke.

S klikom na katerokoli povezavo na tej strani se strinjate z njihovo uporabo.