Addiko Bank Slovenija

ObčaniPodjetja

Addiko donacije

Družbena odgovornost in humanitarna dejavnost Addiko banke predstavljata pomembna temelja sodelovanja z lokalnim in širšim družbenim okoljem, zato v Addiko banki vedno priskočimo na pomoč in pomagamo v okviru svojih zmožnosti. Na humanitarnem področju med drugim najbolj pomagamo socialno ogroženim družinam v Sloveniji, zaposleni Addiko banke pa se kot prostovoljci udeležujemo mnogih družbenih akcij. V okviru projekta korporativne družbene odgovornosti Addiko Cares zaposleni z donacijami že vrsto let omogočamo delovanje različnih dobrodelnih organizacij, še posebej pa želimo pomagati lokalnim organizacijam, ki izvajajo aktivnosti za najbolj ranljive člane naše skupnosti.

»Družbena odgovornost je del nas in radi pomagamo povsod, kjer je to potrebno. Skozi projekt korporativne družbene odgovornosti Addiko Cares zaposleni v Addiko banki ostajamo zvesti humanitarni dejavnosti. Z donacijami že vrsto let omogočamo delovanje različnih dobrodelnih organizacij, še posebej pa želimo pomagati lokalnim organizacijam, ki izvajajo aktivnosti za najbolj ranljive člane naše skupnosti,« je ob predaji donacij povedal Andrej Andoljšek, predsednik uprave Addiko Bank d.d.

V začetku letu 2022 smo zaposleni Addiko banke za programe društva Slojenčki, ki želi dojenčkom omogočiti varnejši in prijetnejši prihod na svet na način, da slovenskim porodnišnicam preko donacij zagotavlja ustrezno opremljenost, oskrbo in storitve, zbrali in donirali denarna sredstva. Pomislili smo tudi na najbolj ranljive člane naše skupnosti in zbirali oblačila, igrače in knjige ter jih podarili Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki jih je razdelila otrokom iz socialno ogroženih družin iz cele Slovenije. Ta projekt poteka tudi letos in zaposleni že tradicionalno od začetka decembra pa do božično-novoletnih praznikov zbiramo oblačila, igrače, knjige, sladke priboljške in tudi finančna sredstva za otroke iz socialno ogroženih družin. Zbrana sredstva bomo tudi tokrat donirali Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Poleti, ko smo bili v Sloveniji priča požaru na Krasu, smo zaposleni v Addiko banki v okviru aktivnosti Addiko Cares zbirali denarna sredstva za gašenje in uničeno opremo v požaru na Krasu.

V Addiko banki svojo vpetost v družbo vzdržujemo z družbeno odgovornim ravnanjem tudi ob otvoritvi ali prenovi svojih poslovalnic. V letu 2022 smo ob otvoritvi nove poslovalnice v trgovskem centru Supernova, Rudnik v Ljubljani, predali donacijo Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje za sofinanciranje programa Veriga dobrih ljudi. Konec novembra letos ob otvoritvi prenovljene poslovalnice Addiko banke v Velenju pa smo predali donacijo Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje za nakup učnih pripomočkov Centra.

V letu 2021 smo poleg več donatorskih akcij v okviru aktivnosti Addiko Cares ob odprtju prenovljene poslovalnice Addiko banke na novi lokciji v Novem mestu predali donacijo društvu Sonček – društvu za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine za sofinanciranje nakupa projektorja in električnega platna za izobraževalne namene. Ob otvoritvi prenovljene poslovalnice Addiko banke na Ptuju pa smo predali donacijo društvu Sonček na Ptuju, in sicer za sofinanciranje izvedbe obnovitvenih rehabilitacij ter šolskih in družinskih zdravstveno-terapevtskih kolonij za otroke s cerebralno paralizo.