Addiko Plačuj in varčuj

Oblika varčevanja, kjer lahko varčujete ob vsakem plačilu!

Hitro in enostavno v mobilni banki Addiko Mobile!

Plačujte in varčujte! Kako? Enostavno. Z varčevalnim računom Addiko Plačuj in varčuj ob vsakem plačilu v mobilni banki Addiko Mobile tudi varčujete!

Kaj je Plačuj in varčuj?

Oblika varčevanja pri plačilih računov ali položnic, kjer poleg plačila določite še, koliko boste privarčevali. Izbirate lahko med 3 načini varčevanja:

Ob izvedbi plačila, višjega od 1 EUR, s katerim koli plačilnim instrumentom (kartica, plačilni nalog, trajni nalog, SEPA direktna obremenitev,…), se znesek dejanskega plačila zaokroži navzgor na najbližje celo število. Razlika med zaokroženim zneskom in dejansko plačanim zneskom se prenese na varčevalni račun. Če je dejansko plačani znesek že celo število, se prenos na varčevanje ne izvede. 

Ob izvedbi plačila, višjega od 1 EUR, s katerim koli plačilnim instrumentom (kartica, plačilni nalog, trajni nalog, SEPA direktna obremenitev,…), se znesek dejanskega plačila zaokroži navzgor na najbližjih 5 EUR. Razlika med zaokroženim zneskom in dejansko plačanim zneskom se prenese na varčevalni račun. Če je dejansko plačani znesek večkratnik števila 5, se prenos na varčevanje ne izvede. 

Ob izvedbi plačila, višjega od 1 EUR, s katerim koli plačilnim instrumentom (kartica, plačilni nalog, trajni nalog, SEPA direktna obremenitev,…), se na varčevalni račun prenese 1 EUR. 

Prednosti:

  • hitra in enostavna sklenitev v mobilni banki Addiko Mobile z le nekaj dotiki
  • enostavno varčevanje ob vsakem plačilu s kartico, plačilnim nalogom, trajnim nalogom, SEPA direktno obremenitvijo, …
  • možna izbira ter prehajanje med različnimi oblikami varčevanja
  • s privarčevanimi sredstvi uporabnik prosto razpolaga

Kaj potrebujete za odprtje varčevalnega računa?

Izberite varčevanje, ki vam najbolj ustreza kar preko mobilnega telefona!

Želite več informacij? Izpolnite spodnja polja in poklicali vas bomo:

Obdelava vaših kontaktnih podatkov je potrebna za pripravo prilagojene ponudbe Addiko bank d.d. pred sklenitvijo pogodbe. Banka bo vaše kontaktne podatke za ta namen hranila 4 mesece in jih v druge namene ne bo uporabila. Upravljavec osebnih podatkov je Addiko Bank d.d., Dunajska 117, Ljubljana. Za več informacij o obdelavi osebnih podatkov obiščite https://www.addiko.si/varstvo-podatkov ali kontaktirajte Pooblaščenca za varstvo podatkov.