Varnost je eden pomembnejših dejavnikov poslovanja spletne banke Addiko EBank, zato je potrebno izvedbo nekaterih aktivnosti (plačil, naročil) v  Addiko EBank dodatno potrditi s posebno varnostno kodo. Potrjujejo se naslednja plačila oziroma naročila:

  • vsako plačilo (interni prenos med računi različnih imetnikov, UPN plačilo, plačilo v tujino), ki ni shranjeno med hitrimi plačili;
  • sprememba številke mobilnega telefona uporabnika.

V postopek dodatnega potrjevanja niso vključeni:

  • izvrševanje vseh predlog (ne glede na znesek);
  • menjalnica;
  • plačevanje e-računov;
  • interni prenosi med imetniškimi in pooblaščenskimi računi.

Postopek potrjevanja transakcij

Pri plačilih in naročilih, kjer je potrebno dodatno potrjevanje z varnostno kodo, se po kliku gumba »Naprej« prikaže pojavno okno z zahtevanim vnosom potrditvene kode. Če ste v Addiko EBank vnesli in potrdili številko svojega mobilnega telefona, boste transakcije potrjevali z SMS kodo. Če pa številke svojega mobilnega telefona niste potrdili, boste transakcije potrjevali s pomočjo kode, generirane preko generatorja gesel. Način potrjevanja transakcij lahko sicer kadarkoli spremenite v kategoriji »Nastavitve«.

Če izberete možnost potrjevanja z SMS sporočilom na številko mobilnega telefona, boste na svoj mobilni telefon prejeli SMS sporočilo s potrditveno kodo, ki jo boste vpisali v za to predvideno polje na vnosni maski v naslednjem koraku. Pogoj za določitev potrjevanja preko SMS sporočila je vnesena in avtorizirana številka mobilnega telefona. Če pa izberete potrjevanje preko generatorja gesel, boste generirali kodo po tej poti na enak način kot v primeru prijave v spletno banko.

V zadnjem koraku plačila/naročila se prikaže maska za vnos potrditvene kode. Uporabnik v vnosno polje vpiše potrditveno kodo ter s tem plačilo/naročilo tudi formalno potrdi.

Več informacij na temo dodatnega potrjevanja transakcij lahko najdete v Navodilih za uporabo spletne banke Addiko EBank.

Je bila ta informacija za vas koristna?

Da
Ne

Ne plačujte več provizije ob vsaki transakciji.

Plačujte enkratno mesečno nadomestilo.

Addiko paketi

Kredit je lahko enostaven.

Dali vam bomo jasna navodila o mesečnih obrokih.

Addiko kredit

Ni lahko izbrati pravega načina varčevanja.

Pomagamo vam izbrati primerno varčevanje za vas.

Addiko varčevanja

Addiko Bank Slovenija

Spletna stran za svoje delovanje in izboljšanje uporabniške izkušnje uporablja spletne piškotke.

S klikom na katerokoli povezavo na tej strani se strinjate z njihovo uporabo.