Spoštovani!

S postopnim sproščanjem sistemskih ukrepov za zamejitev širjenja virusa smo tudi v Addiko banki spremenili ukrepe ob obisku naših poslovalnic.

PROSIMO, DA OB OBISKU POSLOVALNICE UPOŠTEVATE SLEDEČE:

 • V poslovalnico prihajajte zdravi (nimate vročine oziroma ne kažete znakov obolenja).
 • V poslovalnico vstopajte posamično.
 • Ob vstopu, prosimo, razkužite roke z razkužilom, ki se nahaja v neposredni bližini vhoda, in dosledno upoštevajte higieno kašlja.
 • Spoštujte varnostno razdaljo med strankami in zaposlenimi – minimalno 1,5 m.
 • Uporaba zaščitne maske je obvezna. (Lahko se zgodi, da boste morali na zahtevo bančnega uslužbenca začasno odstraniti obrazno zaščito zaradi identifikacije).

Za opravljanje vseh bančnih storitev so vam na voljo tudi bankomati, ki so redno preskrbljeni z gotovino, ter digitalni kanali – spletna in mobilna banka, kjer lahko opravljate nakazila, plačila računov in položnic, sklepate depozite in limite ter druge bančne storitve.

Addiko poslovalnice so ponovno odprte vsak delovnik, od ponedeljka do petka, od 8. do 12. ure in od 13. do 16.30. Addiko express poslovalnica BTC je odprta vsak delovnik, od ponedeljka do petka, od 9. do 17. ure. Ob sobotah ostajajo poslovalnice zaprte.

Addiko poslovalnice so ponovno odprte vsak delovnik, od ponedeljka do petka, od 8. do 12. ure in od 13. do 16.30.

Addiko express poslovalnica BTC je odprta vsak delovnik, od ponedeljka do petka, od 9. do 17. ure.

Ob sobotah ostajajo poslovalnice zaprte.

S ponedeljkom, 11. maja, ponovno odpirajo vrata vse poslovalnice Addiko banke*. Poslovalnice bodo strankam na voljo za opravljanje vseh bančnih storitev od ponedeljka do petka od 8.00 do 12.00 in od 13.00 do 16.30.

Addiko banka vse stranke naproša, da poslovalnice obiščejo samo v nujnih primerih ter za bančno poslovanje še naprej uporabljajo spletno in mobilno banko, za dvige in pologe gotovine pa bankomate.

V poslovalnicah Addiko banke še vedno veljajo varnostni ukrepi. Vse, ki se obisku poslovalnice banke ne morejo izogniti, zato prosijo da:

 • v poslovalnico prihajajo zdravi (nimajo vročine in ne kažejo znakov obolenja),
 • v poslovalnico vstopajo posamično,
 • pri čakanju upoštevajo varnostno razdaljo vsaj 2 metra,
 • med 8.00 in 10.00 omogočijo prednost vstopa ranljivim skupinam (upokojencem, invalidom in nosečnicam),
 • se v poslovalnici zadržujejo le toliko časa, kot je nujno potrebno, da zaključijo svoje posle,
 • si pred vstopom v poslovalnico razkužijo roke (razkužilo je na voljo ob vstopu v poslovalnice) ter ustrezno zaščitijo nos in usta (zaščitna maska, ruta ali šal …). Obrazno zaščito lahko odstranijo le na zahtevo bančnega uslužbenca in za potrebe identifikacije,
 • kašljajo ali kihajo v robec ali rokav in se ne dotikajo oči, nosu in ust.

*Zaprta ostaja samo poslovalnica Addiko banke v BTC Hala A.

Od 30. aprila ponovno odpirajo vrata Addiko poslovalnice Maribor Tabor, Ptuj (Qlandia), Krško (Qlandia) in Trbovlje.

Strankam bodo za opravljanje vseh bančnih storitev na voljo vsak delovnik od 8.30 do 13. ure. 

Po spremenjenem delovnem času od 30. aprila poslujejo naslednje poslovalnice:

 • Addiko poslovalnica Stekleni dvor Ljubljana, Dunajska cesta 117
 • Addiko poslovalnica Trg OF Ljubljana, Trg osvobodilne fronte 12
 • Addiko poslovalnica Kranj, Koroška cesta 1
 • Addiko Poslovalnica Celje, Ljubljanska cesta 20
 • Addiko poslovalnica Velenje, Šaleška cesta 19, Velenje
 • Addiko poslovalnica Maribor center, Trg Leona Štuklja 4
 • Addiko poslovalnica Murska Sobota, Kocljeva ulica 2
 • Addiko poslovalnica Novo mesto, Rozmanova ulica 34a, Novo mesto
 • Addiko poslovalnica Koper, Ferrarska ulica 30
 • Addiko poslovalnica Nova Gorica, Kidričeva ulica 20
 • Addiko poslovalnica Maribor Mercator Tabor II, Ulica Eve Lovše 1
 • Addiko poslovalnica Ptuj – Qlandia, Qlandia Ptuj, Ormoška cesta 15
 • Addiko poslovalnica Trbovlje, Obrtniška cesta 30
 • Addiko poslovalnica Krško – Qlandia, Cesta Krških žrtev 141

Podrobnejše informacije in nadomestne lokacije na tej povezavi.

V poslovalnicah Addiko banke, tako kot drugod, še vedno veljajo strogi varnostni ukrepi. Vse, ki bodo obiskali poslovalnice Addiko banke, zato prosimo da:

 • v poslovalnico prihajajo zdravi (nimajo vročine in ne kažejo znakov obolenja),
 • v poslovalnico vstopajo posamično,
 • pri čakanju upoštevajo varnostno razdaljo vsaj 2 metra,
 • med 8.00 in 10.00 omogočijo prednost vstopa ranljivim skupinam (upokojencem, invalidom in nosečnicam),
 • se v poslovalnici zadržujejo le toliko časa, kot je nujno potrebno, da zaključijo svoje posle,
 • si pred vstopom v poslovalnico razkužijo roke (razkužilo je na voljo ob vstopu v poslovalnice) ter ustrezno zaščitijo nos in usta (zaščitna maska, ruta ali šal …). Obrazno zaščito lahko odstranijo le na zahtevo bančnega uslužbenca in za potrebe identifikacije,
 • kašljajo ali kihajo v robec ali rokav in se ne dotikajo oči, nosu in ust.

Stranke obveščamo, da smo zaznali zlonamerna sporočila SMS, v katerih se kot pošiljatelj izpiše Addiko, čeprav niso poslana z naše strani. Sporočilo, ki smo ga pridobili, vsebuje niz številk v tekstovni obliki brez posebnega pomena. Niz številk ni povezan z nobeno (niti našo niti katerokoli drugo) spletno stranjo ali storitvijo, čeprav nekateri mobilni telefoni prikažejo to številko v interaktivni obliki, ki uporabniku ob izbiri ponudi izbor vseh aplikacij, ki so nameščene na napravi, in se uporabljajo za klicne storitve. Številka po obliki ni veljavna telefonska številka.

Sporočilo od vas ne zahteva podatkov o vaših bančnih in kreditnih karticah, niti drugih osebnih, finančnih ali prijavnih podatkov, vendar vas vseeno opozarjamo, da jih nikoli ne vnašajte na neznane spletne strani in jih ne delite z nikomer. Hkrati bi vas radi opozorili, da zlonamerneži prežijo za vašimi podatki tudi preko neposrednih klicev, sporočil prek elektronske pošte ali pa priljubljenih klepetalnic, kot so Viber, WhatsApp, Skype, Facebook Messenger in drugih.

Če ste v dvomu glede legitimnosti prejetega sporočila ali ste zaznali poizkus zlorabe, vas prosimo, da nas o tem takoj obvestite preko svojega skrbnika oziroma s sporočilom na varnost.si@addiko.com.

Vabimo vas, da obvestila o aktualnih nevarnostih spremljate na https://www.varninainternetu.si/, kjer se lahko naročite tudi na aktualne novice.

Obveščamo vas, da je od ponedeljka, 30. 3. 2020, dalje za vstop v poslovalnice Addiko banke poleg obveznega izvajanja higienskih ukrepov in upoštevanja varne razdalje do drugih oseb, obvezna še uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite), ki prekrijejo nos in usta. Hvala za razumevanje in ostanimo zdravi. Podrobna obrazložitev ukrepa na tej povezavi.

V času izplačila pokojnin oz. v torek, 31. marca, in v sredo, 1. aprila, bodo delujoče Addiko poslovalnice odprte dlje, in sicer od 8. 00 do 13.00 ure. Upokojence prosimo, da poslovalnice banke obiščejo  le v nujnem primeru. Več informacij in priporočil na tej povezavi.

Z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa bodo Addiko poslovalnice poslovale po spremenjenem delovnem času:

Od ponedeljka do petka od 8.30 do 13. ure

Sobota, nedelja in prazniki – zaprto.

Hkrati bodo določene Addiko poslovalnice zaprte. Preverite delovanje in nadomestne lokacije na tej povezavi.

 1. Ob vstopu, prosimo, razkužite roke z razkužilom, ki se nahaja v neposredni bližini vhoda.
 2. V primeru, da nosite dihalno masko, vas bo uslužbenec banke po potrebi pozval, da masko začasno snamete, da bo lahko pravilno opravil vašo identifikacijo.
 3. Če nosite masko in jo želite odvreči v smeti v banki, vas prosimo, da na to opozorite uslužbenca banke, ki vam bo v ta namen izročil ustrezno PVC vrečko, v katero boste shranili masko, in jo šele nato odvrgli v koš za smeti.
 4. Če kašljate, upoštevajte pravila zdravega kašljanja.

Navodila za varno odstranjevanje mask:

 1. predpostavljajte, da je prednji del dihalne ali kirurške maske okužen;
 2. odvežite ali strgajte spodnjo vrvico, nato pa še zgornjo vrvico ali elastiko in odstranite dihalno ali kirurško masko tako, da se dotaknete samo vrvic;
 3. obrazno masko pravilno zavrzite.

Obrazne maske za enkratno uporabo zavrzite po prvi uporabi. Ko odstranite obrazno masko, jo po možnosti zavrzite v plastično vrečko, to pa zaščitite. Plastično vrečko lahko odvržete med običajne gospodinjske odpadke.

Po odstranitvi obrazne maske: ko odstranite obrazno masko, si umijte roke z milom in vodo ali jih razkužite z alkoholnim razkužilom.

Kako poslovati z banko na daljavo? Nekaj priporočil:

Addiko Bank Slovenija