Zaradi izrednih razmer in z namenom preprečevanja širitve okužbe z virusom SARS-Cov-2 oz. bolezni COVID-19 vas prosimo za dosledno spremljanje obvestil ter upoštevanje naslednjih ukrepov in priporočil za poslovalnje z banko.

Za morebitne dodatne informacije lahko pokličete na telefonsko številko vam najbližje Addiko poslovalnice.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Addiko Bank d.d.

Stranke obveščamo, da smo zaznali zlonamerna sporočila SMS, v katerih se kot pošiljatelj izpiše Addiko, čeprav niso poslana z naše strani. Sporočilo, ki smo ga pridobili, vsebuje niz številk v tekstovni obliki brez posebnega pomena. Niz številk ni povezan z nobeno (niti našo niti katerokoli drugo) spletno stranjo ali storitvijo, čeprav nekateri mobilni telefoni prikažejo to številko v interaktivni obliki, ki uporabniku ob izbiri ponudi izbor vseh aplikacij, ki so nameščene na napravi, in se uporabljajo za klicne storitve. Številka po obliki ni veljavna telefonska številka.

Sporočilo od vas ne zahteva podatkov o vaših bančnih in kreditnih karticah, niti drugih osebnih, finančnih ali prijavnih podatkov, vendar vas vseeno opozarjamo, da jih nikoli ne vnašajte na neznane spletne strani in jih ne delite z nikomer. Hkrati bi vas radi opozorili, da zlonamerneži prežijo za vašimi podatki tudi preko neposrednih klicev, sporočil prek elektronske pošte ali pa priljubljenih klepetalnic, kot so Viber, WhatsApp, Skype, Facebook Messenger in drugih.

Če ste v dvomu glede legitimnosti prejetega sporočila ali ste zaznali poizkus zlorabe, vas prosimo, da nas o tem takoj obvestite preko svojega skrbnika oziroma s sporočilom na varnost.si@addiko.com.

Vabimo vas, da obvestila o aktualnih nevarnostih spremljate na https://www.varninainternetu.si/, kjer se lahko naročite tudi na aktualne novice.

Obveščamo vas, da je od ponedeljka, 30. 3. 2020, dalje za vstop v poslovalnice Addiko banke poleg obveznega izvajanja higienskih ukrepov in upoštevanja varne razdalje do drugih oseb, obvezna še uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite), ki prekrijejo nos in usta. Obvezna je tudi nošnja zaščitnih rokavic. Hvala za razumevanje in ostanimo zdravi. Podrobna obrazložitev ukrepa na tej povezavi.

V času izplačila pokojnin oz. v torek, 31. marca, in v sredo, 1. aprila, bodo delujoče Addiko poslovalnice odprte dlje, in sicer od 8. 00 do 13.00 ure. Upokojence prosimo, da poslovalnice banke obiščejo  le v nujnem primeru. Več informacij in priporočil na tej povezavi.

Z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa bodo Addiko poslovalnice poslovale po spremenjenem delovnem času:

Od ponedeljka do petka od 8.30 do 13. ure

Sobota, nedelja in prazniki – zaprto.

Hkrati bodo določene Addiko poslovalnice zaprte. Preverite delovanje in nadomestne lokacije na tej povezavi.

  1. Ob vstopu, prosimo, razkužite roke z razkužilom, ki se nahaja v neposredni bližini vhoda.
  2. V primeru, da nosite dihalno masko, vas bo uslužbenec banke po potrebi pozval, da masko začasno snamete, da bo lahko pravilno opravil vašo identifikacijo.
  3. Če nosite masko in jo želite odvreči v smeti v banki, vas prosimo, da na to opozorite uslužbenca banke, ki vam bo v ta namen izročil ustrezno PVC vrečko, v katero boste shranili masko, in jo šele nato odvrgli v koš za smeti.
  4. Če kašljate, upoštevajte pravila zdravega kašljanja.

Navodila za varno odstranjevanje mask:

  1. predpostavljajte, da je prednji del dihalne ali kirurške maske okužen;
  2. odvežite ali strgajte spodnjo vrvico, nato pa še zgornjo vrvico ali elastiko in odstranite dihalno ali kirurško masko tako, da se dotaknete samo vrvic;
  3. obrazno masko pravilno zavrzite.

Obrazne maske za enkratno uporabo zavrzite po prvi uporabi. Ko odstranite obrazno masko, jo po možnosti zavrzite v plastično vrečko, to pa zaščitite. Plastično vrečko lahko odvržete med običajne gospodinjske odpadke.

Po odstranitvi obrazne maske: ko odstranite obrazno masko, si umijte roke z milom in vodo ali jih razkužite z alkoholnim razkužilom.

Kako poslovati z banko in hkrati preprečiti širjenje koronavirusa? Nekaj ukrepov in  in priporočil:

Addiko Bank Slovenija

Spletna stran za svoje delovanje in izboljšanje uporabniške izkušnje uporablja spletne piškotke.

S klikom na katerokoli povezavo na tej strani se strinjate z njihovo uporabo.