Posodobitev podatkov

 Veljavni Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-2) finančnim inštitucijam v 54. členu nalaga redno posodabljanje strankinih podatkov in dokumentacije, vključno s podatki o veljavnem osebnem dokumentu.

Addiko banka vam posodobitev podatkov omogoča preko dveh kanalov:

ikona_Addiko_poslovalnica_posodobitev

V vam najbližji Addiko poslovalnici

ikona_Addiko splet posodobitev

Preko vašega e-poštnega naslova

Podatke lahko vedno posodobite osebno v vam najbližji Addiko poslovalnici

Kaj je treba narediti?

  • V izbrani poslovalnici se oglasite z veljavnim osebnim dokumentom.
  • Bančni svetovalec bo uredil vse potrebno v povezavi s posodobitvijo podatkov.

Tukaj preverite, kje se nahaja vam najbližja Addiko poslovalnica!

Podatke lahko posodobite elektronsko preko vašega e-poštnega naslova:

Kakšen je postopek?

  • V celoti elektronsko izpolnite vsa obvezna polja Izjave o spremembi/posodobitvi podatkov.
  • Izjavo natisnite in podpišite ročno ali pa jo podpišite s kvalificiranim digitalnim potrdilom (npr. SIGEN-CA, REKONO, HALCOM,…).
  • Fotokopirajte ali fotografirajte svoj veljavni osebni dokument (v primeru osebne izkaznice prednjo in zadnjo stran).
  • Izjavo o spremembi/posodobitvi podatkov in fotokopijo/fotografijo osebnega dokumenta posredujte na e-poštni naslov: posodabljanje.podatkov@addiko.com.

POMEMBNO:

  1. Dokumentacijo za posodobitev podatkov je potrebno poslati z vašega e-naslova, ki je zaveden v naših evidencah.
  2. Spremembo vašega e-poštnega naslova ali mobilne številke lahko uredite SAMO V POSLOVALNICI.

Dodatna dokumentacija:

piktogram dokumenti

GDPR SOGLASJE

Izpolnite novo soglasje za obdelavo osebnih podatkov.

piktogram dokumenti

DOVOLJENJE ZA BIVANJE/POTRDILO O ZAČASNEM ALI STALNEM PREBIVALIŠČU

V primeru, da NISTE slovenski državljan, fotokopirajte ali fotografirajte veljavno dovoljenje za bivanje in potrdilo o prijavi stalnega/začasnega prebivališča.

piktogram dokumenti

DAVČNO REZIDENTSTVO V DRUGI DRŽAVI (CRS direktiva)

Če NISTE rezident za davčne namene v Republiki Sloveniji (poenostavljeno: davčne obveznosti ste zavezani poravnavati v drugi državi), izpolnite obrazec  Samopotrdilo o rezidentstvu za davčne namene fizičnih oseb« in priložite tudi davčno številko države davčnega rezidentstva.

piktogram dokumenti

DAVČNO REZIDENTSTVO V ZDA (FATCA)

  • Če STE rojeni v ZDA in/ali rezident za davčne namene v ZDA (poenostavljeno: davčne obveznosti ste zavezani poravnavati v ZDA), izpolnite  obrazec W-9.
  • Če NISTE rezident za davčne namene v ZDA (poenostavljeno: davčnih obveznosti NE poravnavte v ZDA), vendar pa imate enega od osebnih podatkov v povezavi z ZDA (naslov v ZDA, telefonska številka v ZDA, pooblaščenec na računu z naslovom v ZDA,…), izpolnite obrazec W-8BEN.

Če potrebujete pomoč pri izpolnjevanju obrazcev ali dodatne informacije, pišite na: posodabljanje.podatkov@addiko.com ali izpolnite spodnji kontaktni obrazec. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Če želite, da vas kontaktiramo in odgovorimo na vaša vprašanja, izpolnite spodnja polja:

Namen obdelave in uporabe vaših osebnih in kontaktnih podatkov, ki ste jih delili z nami pri odgovorih na vprašanja, sta predstavitev in priprava prilagojene ponudbe Addiko Bank d.d. pred sklenitvijo pogodbe (povabilo na sestanek, izdelava in pošiljanje ponudbe). Addiko Bank d.d. bo vaše podatke za ta namen hranila 4 mesece in jih ne bo uporabila v druge namene.

Upravljalec podatkov je Addiko Bank d.d., Dunajska 117, 1000 Ljubljana. Za več informacij o obdelavi vaših osebnih podatkov, lahko obiščete temu namenjeno spletno stran: https://www.addiko.si/varstvo-podatkov/, ali se obrnete neposredno na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov na e-naslov: dpo.si@addiko.com, ali na telefonsko številko +386 (0)1 580 40 00.