Vaša pokojnina

Vaša pokojnina - zavarovanje in hkrati varčevanje za brezskrbno starost. 

 

Prednosti varčevanja:

  • Zajamčena donosnost skozi celotno zavarovalno dobo,
  • zagotovljeno izplačilo ob doživetju,
  • dodatna donosnost z udeležbo na dobičku,
  • pripisani dobički so neodtujljivi in trajno pripisani,
  • davčno ugodno varčevanje – pri zavarovalni dobi na 10 let je za izplačilo zavarovalne vsote neobdavčeno in ne vpliva na višino osnove za dohodnino;
  • možnost izbire izplačila v obliki časovno omejene rente, doživljenjske rente ali enkratnega izplačila.

Zakaj varčevanje "Vaša pokojnina"?

"Kakšna bo moja pokojnina?" je vprašanje, ki bi ga morali vsi imeti na svojem seznamu najpomembnejših finančnih prioritet. Višina naše pokojnine je predvsem odvisna od nas samih.

Zakaj varčevati za lastno pokojnino? Bodočim upokojencem bo država izplačevala pokojnine v zneskih, ki ne bodo zadostovali za osnovne življenjske stroške. Pričakovana starostna pokojnina iz prvega pokojninskega stebra bo leta 2025 znašala samo še 49 % neto plače.

Kaj vam prinaša "Vaša pokojnina?"
  • Ob upokojitvi boste lahko ohranili vaš življenjski standard (vzdrževanje premičnin in nepremičnin, ki ste jih pridobili v dolgih letih ustvarjanje),
  • v starejših letih boste lahko krili morebitne stroške nege zase ali za nekoga tretjega,
  • lahko si boste lahko povišali kakovost življenja v pokoju.

Povezave:

Informativni izračun "Vaša pokojnina":

Danes 30 let stara varčevalka se je odločila, da bo svoje osebne finance prilagodila prihajajoči pokojninski reformi, in bo varčevala za svoj dodatni kapital v tretjem življenjskem obdobju. Odločila se je, da bo vplačevala 100 EUR / mesečno v storitev »Vaša pokojnina«, do svoje upokojitve. Po predlogu za novo pokojninsko reformo se bo lahko upokojila, ko bo stara 63 let, torej bo sklenila zavarovanje »Vaša pokojnina« za dobo 33 let.

Po poteku 33 let (ob doživetju njene zavarovalne police) bo predvidoma privarčevala 62.056,39 EUR. Ob doživetju zavarovalne police »Vaša pokojnina« se je lahko odločala med enkratnim izplačilom svojega privarčevanega kapitala ali izplačilom privarčevanega kapitala v enakih mesečnih izplačilih (rentna opcija). Odločila se je za enaka mesečna izplačila svojega privarčevanega kapitala za obdobje 20 let. Predvidena višina njenega mesečnega izplačila bo znašala približno 300 EUR.

Starost

Ženska, 30 let

Varčevanje

100 EUR / mesečno

Privarčevana sredstva

62.056,39 EUR

Število let varčevanja

33 let

Izplačilo naslednjih 20 let

300,70 EUR / mesečno

 Izračun je informativne narave in za banko ni zavezujoč.

Je bila ta informacija za vas koristna?